onsdag den 4. maj 2016

Børnene og de såede planter.


Så er det snart tid til at tynde lidt ud igen!

Jeg er imponeret over så megen magt at solen har, jeg kan nærmest se fra dag til dag at der sker noget. I starten var børnene kun interesserede i karsen, den var hurtig oppe og der var noget håndgribeligt med det samme. Men nu hvor basilikum og timian er begyndt at dufte er de meget interessante. Spændende at se hvor meget lugtesansen betyder. Jeg har sået andre ting ved siden af blandt andet denne rødbede.
Det er noget som fanger børnene, den har pludselig en anden farve end de andre kimplanter. Vi har købt rødbeder skåret i dem, talt om farver og smagt på dem. Det er stadig lidt svært for dem at forstå at så lille en plante bliver til rødbeder. For at give dem en anden forståelse har jeg købt en tomatplante med frugt på.
Så nu er børnene enige om at det er en farplante og dem vi har sået er babyplanter. Vi har snakket om solen og at planterne har brug for lys og varme, så en af drengene har ledt efter husets varmeste plads,    det blev foran stuedøren, fordi at det var så varmt der at det brændte på hans kind og ører, som han sagde. Så nu tjekker de spændte planterne hver dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar